ΕΚΘΕΣΗ ΠΟΙΗΣΗΣ, MARFIN, ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ, ΤΖΑΖ ΚΑΙ ΠΟΙΗΣΗ κ.ά..., ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ (ΠΑΡΑ)ΔΕΙΓΜΑΤΑ

Posted by Ίδρυμα Ποίησης | Posted in | Posted on 1:22 μ.μ.

0











  • -Το παράδειγμα του ποιητή στο δρόμο ήταν ταπεινό και αθόρυβο. Πραγματοποιήθηκε- στις 40 μέρες απ’ το γεγονός έξω απ’ τη MARFIN- διήμερη παρουσία με αναρτημένα μηνύματα μη βίας. Το video που λήφθηκε με την εντελώς συμπτωματική παρουσία στο χώρο του Panayiotis Nespa δεν καταχωρείται, για να μη θεωρηθεί προσπάθεια αυτοπροβολής. Δίνονται μόνο ενδεικτικές φωτογραφίες.
  • - Ταυτόχρονα, δημιουργήθηκαν 750 σελιδοδείκτες με ποίηση και μηνύματα μη βίας που διανεμήθηκαν στον ίδιο χώρο και αλλού, ιδιαίτερα σε νέους ανθρώπους. Η διανομή όμοιων σελιδοδεικτών θα συνεχίζεται.
  • -Με τις ενέργειες αυτές δεν καρφώθηκαν καρφιά στα χέρια κανενός. Το αντίθετο. Αφαιρέθηκαν. Το σημάδι που μένει χαρίζεται σε όλους. Ο ποιητής που άφοβα επαγγέλλεται, οφείλει να βάζει πάνω στο τραπέζι την ανάλογη πράξη και το πιάτο του να μην είναι άδεια πορσελάνη.
  • - Για την αγάπη και τη χρησιμότητα της ποίησης αναρτήθηκαν σε όλες τις αστικές γραμμές της Πάτρας, για 30 μέρες, σχετικές αφίσες.
  • - Το Ελληνικό Ίδρυμα Ποίησης, σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Πολιτισμού Πάτρας, διοργανώνει Έκθεση Ελληνικής και Ξένης Ποίησης στην Πάτρα, το πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρη 2010. Η Έκθεση ενδέχεται να παρουσιαστεί και το Μάρτη του 2011 ή και να μεταφερθεί σε άλλες πόλεις.
  • - Παράλληλα, με πιθανή ημερομηνία την 6η Οκτώβρη, οι ίδιοι φορείς διοργανώνουν Βραδιά Τζαζ και Ποίησης. Οι λεπτομέρειες θα δημοσιοποιηθούν έγκαιρα στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος Ποίησης (www.idrymapoiisis-gr.eu), στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ (www.independent.gr), στο www.cineek.gr, στα Μ.Μ.Ε. κ.α.
  • -Παρακαλούνται όλοι οι μουσικοί και οι ζωγράφοι, φίλοι της ποίησης, να δημιουργήσουν αν το επιθυμούν cd και dvd με 10-15 κομμάτια δικής τους ποιοτικής μουσικής κάθε είδους (και με 10-15 εικόνες δικής τους καλής ζωγραφικής κάθε είδους οι ζωγράφοι), διάρκειας μέχρι 2΄-5΄το καθένα, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν σε μελλοντικές αφιλοκερδείς εκδηλώσεις του Ελληνικού Ιδρύματος Ποίησης. Η αποστολή να γίνει στη διεύθυνση: Γιώργο Τσακιράκη, Νοταρά 122, Πάτρα 26442.
  • -Παρακαλούνται επίσης οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί κάθε βαθμίδας να συνεργαστούν ή να δραστηριοποιηθούν ανάλογα ώστε να υλοποιηθεί «Ο Απρίλης της Ποίησης και του Θεάτρου στην Παιδεία», που αναγγέλλεται σε προηγούμενο δημοσίευμα της ενότητας «Προτάσεις και (παρα)δείγματα». Ίσως θα μπορούσαν να αφιερώσουν τις ποιητικές εκδηλώσεις του ερχόμενου Απρίλη- ή και Μάρτη- 2011 στη μη βία, θέμα επίκαιρο και επιτακτικό.
  • Ο Γιώργος Τσακιράκης είναι στη διάθεση των φίλων της Ποίησης και του Ανθρώπου.
  • Υπάρχει η σκέψη να εκδίδεται το περιεχόμενο της ιστοσελίδας ανά 2-4 τεύχη (ανάλογα), εφόσον οι φίλοι της Ποίησης, της ιστοσελίδας και οι δικοί μου έχουν ενδιαφέρον να το έχουν σε έντυπο τόμο, ακριβώς με τη μορφή που παρουσιάζεται εδώ η ύλη. Η ιστορία έτσι θα συμπληρώνεται θαυμάσια. Βασική επιδίωξη θα είναι να διατίθεται στη χαμηλότερη τιμή, συν τα έξοδα αποστολής στην περίπτωση σχετικού αιτήματος. Προ-υπόθεση γι' αυτό είναι να βρεθεί εκδότης και να έχουμε μια σαφή εικόνα του ενδιαφέροντος.
  • ΓΙ' ΑΥΤΟ, παρακαλείστε να στείλετε-μέχρι το τέλος του έτους- ένα σύντομο email στο: idrymapoiisis@gmail.com με το ονοματεπώνυμο, το όνομά σας στο facebook (αν έχετε), το ή τα email σας ή το τηλέφωνό σας, αν δεν έχετε email, και τη φράση "ενδιαφέρομαι για την έκδοση", έτσι ώστε να γίνει σχετική έρευνα. Είναι ευνόητο πως τα στοιχεία σας θα είναι απόλυτα εμπιστευτικά. Μπορείτε να ρωτήσετε και φίλους σας. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει οι ίδιοι να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους.
  • Οι εκδότες που τυχόν θα διαβάσουν αυτή την ανακοίνωση μπορούν να στείλουν το ενδιαφέρον τους. Η έκδοση θα γίνεται με έξοδά τους και οι τόμοι θα διατίθενται κανονικά και στα βιβλιοπωλεία απ' τους ίδιους.